Рецидивистът, пребил мъж до Старата поща: Бях натопен, друг е извършителят

15:35, 21 юни 16 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Бих искал да ми се смени мярката на „домашен арест“. Не съм аз човекът, който изпрати пострадалия в болницата. Беше друг. Аз бях нападнат с нож. Ударих пострадалия няколко пъти и му взех ножа. Когато спрях да го удрям, той беше в съзнание и след това продължи да го рита по главата и тялото Тихомир. Аз съм набеден. Не знам защо Тихомир не е задържан. Доколкото разбрах, има свидетел, който казва същото“. Това каза в съдебната зала Петър Попчев, който е обвинен в нанасянето на жесток побой над 36-годишен мъж до Старата поща. Днес в Бургаския районен съд се гледа мярката му за неотклонение. Пострадалият е все още в кома.

Първоначално обвиненият поиска от съда всички представители на медиите да напуснат съдебната зала. Искането бе подкрепено от адвоката му Благой Потеров с мотива, че по време на мярката може да станат ясни в публичното пространство факти, които могат да попречат за разкриването на престъплението. Съдът не уважи това искане и даде ход на заседанието.

Прокурор Иван Кирков посочи, че към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства, сочещи, че Петър Попчев е извършителят на престъплението, в което е обвинен. За това деяние се предвижда от 5 до 12 години лишаване от свобода.

„Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив. Обвиняемият е осъждан и преди за други тежки престъпления. Считам, че трябва да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. В заключение искам да кажа, че се надявам пострадалият да дойде в съзнание и да се възстанови“, каза прокурор Кирков.

Според адвоката на Попчев – Благой Потеров, свидетелските показания са противоречиви, а прокуратурата трябва да представи доказателства затова дали клиентът му може да се укрие.

Потеров също поиска на обвиняемия да бъде наложена мярка „домашен арест“.

Съдът обаче остави в ареста Петър Попчев. Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Окръжен съд - Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама