Розариумът в пловдивския район "Западен" става втора "Лаута"

15:41, 21 юни 16 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Идейният проект за цялостното реновиране на територията на Розариума край Гребната база ще бъде представен до няколко дни, съобщи кметът на пловдивския район "Западен" Димитър Колев.

Зоната, която в момента е гол терен с няколко пейки, ще бъде облагородена с изграждане на детски площадки, съоръжения за игра, беседки, волейболно игрище, барбекюта. Идеята е паркът да стане предпочитано място за отдих, подобно на "Лаута" в район "Тракия".

Розариумът ще кореспондира и с новата зоологическа градина, която се очаква да отвори врати тази есен. Ще се обнови и кучешката площадка, която ще бъде снабдена със съвременни уреди и приспособления. Около 6 декара е общата площ на територията, която предстои да се обнови.

Междувременно районният кмет съобщи, че е готов паркинг за 45 автомобила на ул. "Дрян", в района на ДКЦ IV. "Тази зона е много напрегната, защото болничните заведения са притегателен център за много хора, които дори не са и от Пловдив. Надявам се с този паркинг малко да се облекчат условията за паркиране", сподели Колев.

Задвижена е и процедура за поставяне на "легнали полицаи" до детската ясла на ул. "Лерин", както и до детската площадка на ул. "Бряст". Съоръженията са по искане на жители от района.

Следващата седмица ще бъдат подписани договорите за реализация на два проекта за по 10 хиляди лева, за които район "Западен" спечели финансиране от Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС). Те предвиждат реновиране на съществуващат детска площадка и изграждане на нов фитнес с четири уреда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама