Мъж, шофирал пиян и без книжка, влиза за 8 месеца в затвора

15:54, 21 юни 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд във Варна одобри споразумение, с което на 35-годишен мъж бе наложено общо ефективно наказание за управление на автомобил без валидна шофьорска книжка и след употреба на алкохол. А. Георгиев ще трябва да изтърпи 8 месеца затвор при първоначален строг режим и да плати 1000 лв. глоба.

Той е засечен от полицейски екип зад волана  на „Тойота“ вечерта на 16 февруари тази година, въпреки че при подадения сигнал за спиране край входа на централния гробищен парк направил опит да се прехвърли на съседната за шофьора седалка. Проверката тогава установява, че Георгиев за пореден път управлява автомобил като неправоспособен водач и е с концентрация на алкохол в кръвта от 1,64 промила.

Справка в информационната система на МВР показала, че свидетелството му за правоуправление било отнето още през 2006 г. поради изчерпване на всички контролни точки, както и че в едногодишен срок преди това е наказван по административен ред, също за шофиране без книжка. Георгиев е осъждан и санкциониран многократно за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.  Последните си нарушения е извършил в изпитателния срок на предходно осъждане, с влязъл в сила през 2015 г. съдебен акт на ВРС, отново за шофиране без валидно  свидетелство за управление на МПС.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама