Дарение за нова детска площадка в кв. "Тракция" направиха русенски фирми

16:05, 21 юни 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна изграждането на нова детска площадка в кв. „Тракцията“, съобщава Община Русе. Съоръженията ще са разположени на площ от 200 кв.м. в района на „Захар био“. Детската площадка е дарение от русенската фирма „АС - СТРОЙ“ със съдействието на фирмите „Ремонтстрой“ и „Атрекс“. 

Изграждането на детска площадка в този квартал е ангажимент, който кметът Пламен Стоилов пое пред жителите в района, които преди време сами проявиха инициатива като почистиха и облагородиха междублоковите пространства, а Община Русе им съдейства с извозването на събраните отпадъци, коментират от местната администрация.

“Продължаваме да обновяваме детските площадки в града. Работим и за насърчаване на ученическия и масов спорт, като целта ни е всеки русенски квартал да разполага със собствено модерно спортно игрище със свободен достъп за ползване, площадка за фитнес на открито и стрийт фитнес“, е заявил кметът Пламен Стоилов.

„До месец площадката за деца от 3 до 12 години ще е готова. Тя ще е съобразена с всички съвременни изисквания. Съоръженията ще са комбинирани, за да може от тях да се възползват максимален брой деца на различна възраст“, е заявил Асен Тодоров, собственик на една от фирмите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама