"Биволъ": Бойко Атанасов е подслушван незаконно по подозрение, че уронва престижа на ГДБОП

16:10, 21 юни 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Следователят Бойко Атанасов, бившия шеф на „Шесто“ на ДС Димитър Иванов – Гестапото, следователи, полицаи и граждани са били незаконно подслушвани и следени по подозрение, че са в „престъпен сговор“ за уронване престижа и доброто име на някогашния началник на Териториално звено "Борба с организираната престъпност" (ТЗБОП) Пазарджик – Георги Грозданов, става ясно от разследване на "Биволъ". 

След поискана справка от Атанасов, в началото на май Националното Бюро за Контрол на СРС излезе със заключение, че следователят е бил подслушван незаконно и за нарушението ще бъдат уведомени главният прокурор Сотир Цацаров и Висшия съдебен съвет. 

Към момента няма официална информация дали Бюрото за контрол на СРС наистина е изпратило сведенията за незаконното и дали е предприета проверка по случая. Медията обаче има неофициална информация, че материалите са изпратени, а целият случай е описан в доклад до Народното събрание, който предстои да бъде разгледан от компетентната комисия.

Подслушването заради опитите за дестабилизация на ГДБОП е започнало след прекратяване на досъдебно произвдоство от прокуратурата срещу шефа на БОП Търговище Грозданов за организирана престъпна група. Тогава Цветан Цветанов, като вътрешен министър разпорежда на дирекция „Инспекторат“ в МВР да извърши проверка на дейността на Грозданов по повод производството срещу него. 

Инспекторатът излиза със становище, че антимафиотът е натопен и има организирана престъпна група, която цели да „дестабилизира работата на сектор БОП в Пазарджик“. Така, докато тече наказателното производство срещу него, Грозданов подава в края на 2010 г. „Докладна записка“ до ГДБОП, че служители на МВР, граждани и магистрати са се организирали срещу него и подслушването започва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама