Музика, спорт и кулинария в едно събира фестивалът "Добрич Мези"

16:13, 21 юни 16 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Незабравимо четиридневно изживяване за малки и големи жители и гости на Добрич обещават от 23 до 26 юни организаторите на фестивала на балканската култура и кулинария “Добрич Мези”.

Като един различен, нов, модерен фестивал определи кметът Йордан Йорданов първия по рода си фестивал “Добрич Мези“, който се организира от Фондация „Румънеца и Енчев“, музикална компания „Селект Мюзик Медиа“, съвместно с община Добрич.

„Това е нов тип проект, нова визия за комбинация между различни видове събития. Фестивалът е музикално, спортно и кулинарно събитие в едно. Той е изцяло обърнат към семействата. Огромно количество забавления, различни турнири, награди са съчетани в едно хомогенно цяло, което има за цел да забавлява по един нов, усмихнат, здравословен и природосъобразен начин“, сподели Георги Енчев. Той допълни, че това, което се прави на фестивала цели да се провокират децата, а и целите семейства, да спортуват.

Фестивалите в различните гардове събират не по-малко от 40 000 души. Дори има семейство от Бургас, което посещава изданията на феста в цялата страна. Очаква се за „Добрич Мези“ да дойдат и посетители от Варна.

Програмата е разделена на четири фестивални дни. Ние се опитваме да предложим целодневно забавление в паркова среда. Има хора, които буквално живеят на фестивала. Започва от 10 часа и продължава до края на деня, като на всеки кръгъл час нещо се случва, допълни Енчев.

Фестът гарантира много спорт, музика и вкусна храна, ежедневно безплатно забавление, целодневна музикална програма, детска спортна академия, петчасови концерти, детски работилници, тематични танцови уъркшопи,  семейна щафета, минифутбол, лунапарк и за първи път в България - бабъл футбол и пейнтбол с лъкове, както и турнири по табла и белот, са само част от целодневните безплатни атракции на фестивала. 

Ежедневните турнири по табла и белот имат за цел да наградят най-добрите играчи в Добрич. Детската спортна академия ще даде старт на състезания по стрелба с лък, футбол, баскетбол, ще има надпревара с велосипеди и тротинетки.

За по-темпераментната част от посетителите организаторите са предвидили танцов уъркшоп всеки ден от 15 часа с обучения по български и балкански фолклор. Очаква се Добрич да надмине Варна, където е имало 100-метрово хоро.

Ежедневните безплатни концерти ще стартират всеки ден от 17 ч. до 20 часа под надслов – „Най-доброто от Добрич“, където ще се представят изпълнители, вокални и танцови състави от града.

Сръбските майстори на скарата ще учат децата да правят плескавица, майсторят дори 60-сантиметрова, която се подарява безплатно. Ще има конски и биволски суджук. Състезание по надяждане с кебапчета за две минути ще има всеки ден, в което ще бъдат изядени  400 безплатни кебапчета и ще има награда от 100 лв.

В петък кулинарни умения ще премерят кметът на Добрич Йордан Йорданов и бившият кмет на Каварна, кметълът Цонко Цонев. Добричкият градоначалник не разкри какво ще приготви, само сподели, че ще е по рецепта на баба му.

 Мащабни тематични балкански концерти с участието на Гъмзата, Нели Петкова, Румънеца и Енчев, музикалната легенда Бобан Здравкович, гръцката звезда Андреас , Скандал, Играта, Кристо, Спенс ще изкушат добричлии по време на феста.

За най-верните запалянковци ще има и огромен кино екран с размери 8 м х 6 м, който ще излъчва мачовете от Европейското първенство по футбол на живо всяка вечер. 

Всички средства от благотворителните инициативи по време на Фестивала на балканската култура и кулинария - "Добрич Мези", ще бъдат предоставени за купуване на консумативи за детското отделение в болницата в Добрич, съобщи кметът Йордан Йорданов на пресконференция. Звезден футболен мач между отбор на общината и състав с участието на Кристо, Спенс, Скандау, Румънеца и Енчев и други шоумени също ще събира средства за малките пациенти.Пълната програма на фестивала можете да откриете в прикачения файл /вдясно до новината/

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама