Отварят нови 46 избирателни секции в Бургас

16:31, 21 юни 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Според последното изменение на Изборния кодекс /ИК/ гласуването е задължително, извършва се лично от избирателя и представлява изпълнение на гражданския му дълг. В тази връзка, за да се създадат условия за упражняване правото на глас на всеки избирател и за да се облекчи изборния процес, се предвижда разкриване на нови 46 избирателни секции, съобщиха от Общината. Ще се промени обхватът на избирателните секции, като по този начин броят на избирателите, гласуващи в една секция, ще бъде между 500 и 600 души, а не 700-950, както беше досега.

Посочената промяна няма да затрудни гражданите, тъй като те ще гласуват на същите места, в същите училища, където обаче ще се разкрият повече секции. Единствената промяна на мястото на гласуване засяга три единични секции, разполагани досега в читалище "Фар", читалище "Л. Каравелов" и в клуба, намиращ се на бул. "Демокрация" № 46. Гласуващите досега в читалище "Фар" ще упражняват своя вот в ГРЕ "Г.С. Раковски". Тези от читалище "Л. Каравелов" ще гласуват в ОУ "Княз Борис", а избирателите, гласуващи в клуба на бул. "Демокрация" № 46, ще гласуват в ПГ по транспорт.

Гражданите се призовават да проявят активност и да проверят своевременно предварителните списъци с разпределението на избирателите по секции, за обявяването на които от Община Бургас също ще съобщят след откриването на предстоящата предизборна президентска кампания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама