Оставката на Меглена Кунева поискаха от БСП

16:47, 21 юни 16 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Искаме оставката на Меглена Кунева, какво още трябва да се случи, за да бъде отстранен министърът на образованието. Бойко Борисов да поеме отговорност”, заяви в Стара Загора Корнелия Нинова, председател на Националния съвет на БСП.

По думите й провала със Закона за предучилищното и училищното образование, матурите, ниските оценки и гаврата с българските учители на Националния събор са достатъчни причини.  Има срив в качеството на образованието и гарантирана неграмотност на българина.

 „Тя провежда сбъркана реформа и министър-председателят го позволява. Този модел е изчерпан, затова искаме и предсрочни избори”, категорична бе Нинова.   Тя съобщи още, че БСП ще пусне жалба до Конституционния съд да се произнесе по Закона за предучилищното  и училищното образование, и ще настоява той да влезе в сила от 1 август догодина, а не от 1 август т. г.

В Стара Загора Нинова проведе заседание на Изпълнителното бюро на БСП.  Това е второто изнесено заседание след това в Благоевтрад. „Това ще е практика. Заседанията всеки месец ще са в различни области. Целта е да се разговаря с хората, да решаваме проблемите им и най-вече личният контакт с тях да бъде осъществен”, обясни председателят на БСП.   След заседанието всички членове на Бюрото са рапределени в 11-те общини на областа за срещи с актива и граждани.

Те ще изразят позицията на БСП по национални и местни въпроси. Националните са свързани с Учителския събор и състоянието на образованието, разнобоят и очакванията за срещата на върха на НАТО във Варшава.

„Ще поискаме утре министърът на отбраната и министърът на външните работи да информират народните представители какви разговори и с кого са водени. Да представят позициите за предстоящата среща във Варшава и те да бъдат обсъдени и да получат одобрение от Парламента”, информира Красимир Янков.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама