Преглеждат безплатно в „Св. София”

16:57, 21 юни 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От този месец до февруари 2017 г. Първа САГБАЛ „Св. София” ще прави безплатни гинекологични прегледи за здравно неосигурени жени, обучение „Училище за родители” и скрининг за генетично носителство на таласемия, съобщиха от здравното заведение.

Дейностите се извършват в рамките на проект „Достъпни здравни услуги за бременни жени и деца до 3 г. от групи в риск“, реализиран по Програма BG 07 “Инициативи за обществено здраве”, съгласно сключен договор за безвъзмездна финансова помощ между Министерство на здравеопазването и здравното заведение.

Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 и Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. 

Междувременно кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открие утре в 12 часа модерното отделение „Патология на бременността” в САГБАЛ „Света София“, намиращо се в сградата на ул. „Михалаки Ташев” №2.

Стаите са изцяло променени като е сменено цялото обзавеждане, поставени са и нови климатици. Ремонтът е с подкрепата на Столична община, това съобщиха вчера от лечебното заведение.

Официалните лица, поканени на събитието, освен кметът Йорданка Фандъкова, са още Дончо Барбалов - зам.-кмет по финансите на Столична община, д-р Моника Чеуз - директор на дирекция „Здравеопазване” в Столична община, Елен Герджиков - председател на Столичен общински съвет, г-н Веселин Милев - председател на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в Столичен общински съвет, Малина Едрева – председател на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столичен общински съвет и общинският съветник Орлин Алексиев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама