Дните на руската култура започват с изложба в Градската галерия

17:05, 21 юни 16 / Култура 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ се отбелязват Дните на руската култура в България. Тази година голяма селекция от произведения на московски художници, работещи в областта на изящното и приложно изкуство, ще бъде подредена от днес до 26 юни. Изложбата се организира от Международната организация „Изкуство без граници“ и Обществото за дружба и сътрудничество на Русия с балканските страни, съобщиха от дирекция „Култура и духовно развитие“ на Община Варна.

Представени са различни художествени интерпретации в жанра на пейзажа, флорални композиции и декоративни керамични фигури. Наталия Озерная представя позабравената техника на ръчно изработени текстилни пана. За своите сюжети авторката е избрала исторически значими персонажи, играещи съществена роля в историята на Русия.

От 19 ч. днес пък е концертът на руски художествени състави, с участието на лауреати от международни конкурси. Домакин на събитието е Военноморският клуб.

Концерт на ансамбъла за народна музика „Вечерка“, младежкия фолклорен ансамбъл „Кирилица“ и танцовия ансамбъл „Фантазия“ ще събере варненци и гостите на града на 30 юни от 20 ч. в Летния театър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама