Оставиха в ареста мъж, шофирал дрогиран в Стара Загора

17:43, 21 юни 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорският районен съд постанови постоянна мярка „задържане под стража” за шофьор, управлявал лек автомобил след употреба на наркотици.

Районна прокуратура Стара Загора е привлякла като обвиняем Ивелин И., на 32 години от Нова Загора, за това, че без разрешително държал високорискови наркотични вещества - метамфетамин и марихуана - престъпление по чл.354 а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс и за това, че управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества, престъпление по чл.343 б,ал.3 от Наказателния кодекс.

 На 16 юни 2016 г.  била извършена проверка  от полицейски служители на Ивелин И., който  управлявал лек автомобил по улиците на Стара Загора след употреба на метамфетамин и амфетамин. Било установено още, че обвиняемият държи в себе си високорискови наркотични вещества.

При проведените претърсване и изземване в лек автомобил, управляван от Ивелин И., били намерени наркотични вещества. При претърсване в дома на обвиняемия също били намерени наркотични вещества. При извършен полеви наркотест едното вещество е реагирало на канабис (марихуана), а другото на метамфетамин.

Ивелин И. е многократно осъждан за различни престъпления от общ характер. За последно е бил освободен от затвора на 30 септември 2013 г.

Решението може да се обжалва пред Окръжен съд Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама