Камбитов: Пирин с бюджет от 2 милиона лева

17:52, 21 юни 16 / Спорт 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Благоевград Атанас Камбитов присъства на първото занимание на ОФК "Пирин" за сезона. 

"Бюджетът на Пирин за настоящия сезон е осигурен. Моята работа и на Общината е да осигурим финансирането на отбора, към днешна дата нямаме проблем с това. Намеренията ни са да увеличим бюджета, около 2 000 000 лева. Финансирането е доста трудна част и желаещите да бъдат спонсори на тима, като бройка, може да се увеличат, но въпросът е в параметрите. Тежестта е изцяло на Общината. Кандидат за генерален спонсор към момента няма", каза градоначалникът Камбитов. 

Кметът подчерта, че основна цел на ръководството и треньорския щаб е отборът да запази място в първа лига и да продължи с успешното развитите на детско-юношеската школа на клуба, заложено в общинската политика за развитието на спорта.

 Новият старши треньорът на "орлетата" Стефан Генов категорично обяви, че е приел поканата да води отбора с голям ентусиазъм. 

"Този район е люлката на българския футбол. Тук мирише на футбол и за мен е удоволствие да поема треньорския пост. Ще разчитаме на местни футболисти, каквато е политиката на Общината, както и на новопривлечените. Доста се направи тук в последната година и мисля, че ще успеем да надградим с моя щаб", каза наставникът Генов. 

Негови помощници са Стефан Гошев, Михаил Ролев и Антон Дончев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама