Ученичка от Търговище стана лауреат на международн конкурс

17:56, 21 юни 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петдневна екскурзия в Москва спечели Весела Недялкова от Х г клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище в Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“. Отличието е в раздел „Реферати“, възрастова група ІХ-ХІІ клас. 

На тържествена церемония в Руския културно-информационен център в София, тя получи своята грамота. Отличена е с грамота и Здравка Радева – главен учител по български език и литература, под чието ръководство ученичката подготви своя реферат.

За литературните си творби са отличени още Силвия Патлеева от 4 клас и Гюлфие Велиева, старши възпитател в начален етап, Моника Метева  от 12 клас и Йорданка Филева, главен учител по български език и литература

Конкурсът е организиран от Фондация „Устойчиво развитие за България”, Синдикатът на българските учители, Санаторно оздравителен комплекс „Камчия” и др., с подкрепата на Министерството на образованието и науката, под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България. Включен е в Националния календар на МОН за извънучилищните дейности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама