Музеят в Добрич партнира по родолюбив проект на хора със зрителни увреждания

19:31, 21 юни 16 / Култура 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионален исторически музей – Добрич е един от партньорите по проект „Величието на България през първото българско царство“. Проектът е на Сдружение с нестопанска цел „ХобиСклуб“ от Добрич, финансиран от Община град Добрич. Общата му стойност е 1310 лв. Общинското финансиране е в размер на 860 лв. Договорът бе подписан на 20 юни 2016 г.

Планираните дейности са основно за членовете на ХобиСклуб и целят, да допълнят знанията им за историята на България. От проекта ще бъдат облагодетелствани и хора в неравностойно положение от още две добрички организации - ТСО на слепите и ТО на сляпо-глухите. В рамките на проекта ще се осъществят работни срещи – разговори за обмен на добри практики в ТСО гр. Шумен и с музейни специалисти от Регионален исторически музей – Шумен, Археологически резерват Плиска и Национален историко-археологически резерват и музей „Велики Преслав“.

Това пътуване цели да породи живи спомени и да запознае аудиторията с културно-историческото наследство на България от времето на Първото българско царство. Всеки участник в проекта ще може да обмени опит със сродни по съдба хора и да обогати познанията си по история.

Проектът ще допринесе за преодоляване на социалната изолация и реинтеграция на хората с увреждания, за прякото им включване в дейности от национален характер, за обогатяване на духовните им и културни потребности.

Регионален исторически музей – Добрич в лицето на Ивелина Романова - съдейства при написването на проекта и ще участва в неговата реализация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама