Красимир Мурджев: Правим общопартийно допитване за президентските избори

21:43, 21 юни 16 / Политика 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Градският съвет на БСП в Пловдив започна организацията за провеждането на общопартийното допитване във връзка участието на социалистите в президентските избори", съобщи лидерът на социалистите в Града под тепетата проф. д-р Красимир Мурджев.

То ще се проведе в клубовете на шестте райони на града, но урни ще бъдат поставени и на други места по кварталите. Предстои районните съвети да определят локациите съобразно броя партийни членове в основните организации.

Целта е да се улесни максимално участието във вътрешнопартийното допитване, което ще се проведе от 27 юни до 3 юли. Социалистите ще се произнесат по два въпроса. На питането по какъв начин БСП да участва в изборите за президент и вицепрезидент партийните членове могат да изберат една от четирите възможности: в коалиция, самостоятелно, като подкрепи кандидати на други партии или организации, като подкрепи независима кандидатпрезидентска двойка. Във втория въпрос редовите социалисти ще посочат с кои партии е допустимо БСП да преговаря за общи кандидати за президент и вицепрезидент.

"Това е един дълбоко демократичен акт, с който БСП доказва, че е единствената партия, функционираща като модерна политическа сила", коментира Мурджев. Той подчерта, че именно хората ще определят формата на участие в президентската надпревара и тяхната воля ще бъде зачетена.

"За първи път практически всички членове на БСП ще участват във вземането на решението", допълни хирургът. По думите му така ще стане ясно мнението на всеки социалист, а това ще помогне да се излъчат и най-подходящите кандидатури. Проф. Мурджев е убеден в широкия обществен отзвук на допитването, защото провеждането му се коментира в средите на симпатизанти и привърженици. "Въпреки че в него ще участват само партийни членове, то вече вълнува левите хора", потвърди лидерът на пловдивските социалисти.

Градският предизборен щаб вече работи по разпределението на бюлетините в районите. Гласуването ще става с лична карта или партийна членска карта, обясни председателят на ГПЩ и председател на Градската комисия по провеждане на допитването доц. Георги Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама