Жители на „Славейков“: Настояваме да се провери разрешението за строеж до домовете ни

07:25, 22 юни 16 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Живущи в блоковете 1А, 1Б, 1В, 2, 3 и 4 в бургаския комплекс „Славейков“ настояват да се провери издаденото разрешение за строеж на нова 7-етажна жилищна кооперация в близост до техните домове. Припомняме, че в края на миналата седмица хората излязоха на протест, за да защитят зелената площ около блоковете им, където вече е поставена ограда и мястото е приготвено за строителство. Жителите на тези блокове са изпратили жалба до кмета Димитър Николов, както и до председателя на Общинския съвет Костантин Луков, до омбудсмана на Р. България Мая Манолова и до местния такъв Таню Атанасов. Те са приложили и подписка, в която са се включили 571 човека.

„Считаме, че извършеното заграждане с метални огради е незаконно, тъй като към настоящия момент не е налице валидно издадено и все още в сила разрешение за изсичане на дървесна растителност. Нещо повече – не са налице валидно издадени и влезли в сила протоколи за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа. Дори само това обстоятелство прави незаконосъобразно и недопустимо поставянето на метални заграждения и възпрепятстване на достъпа до заградената част на детската площадка и зелените площи“, пишат в жалбата си хората.

По техните думи, разрешението за строеж е издадено в нарушение на нормативните правила и изисквания. Те посочват, че промяната на подробния устройствен план (ПУП) на комплекс „Славейков“ е извършена, без да са спазени императивните изисквания по Закона за устройство на територията (ЗУТ). Хората считат, че не е налице и спазването на нормативните правила и изисквания по отношение самото изграждане на сградата в посоченото УПИ, относно нейния цялостен силует и етажност. Не на последно място не е налице спазването на изискванията за застрояване и плътност в поземления имот.

„Всичко, изложено от нас, е основание за атакуване  и отмяна на издаденото разрешение за строеж. Молим ви да извършите проверка и след като се убедите в основателността на изложеното, да подадете протест срещу издаденото разрешение за строеж“. Така завършват писмото си живущите в гореизброените блокове.

Тяхната жалба е внесена за разглеждане от постоянната комисия по „Устройство на територията“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама