Двадесета присъда чака рецидивист за открадната ракия

09:45, 22 юни 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С двадесета поред присъда ще се сдобие 35-годишен старозагорец, хванат да краде ракия.

Старозагорският районен съд остави в ареста, по искане на Районна прокуратура, 35-годишният Красимир П., от Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196,ал.1,т.1 във връзка с чл.194,ал.1 във връзка с чл.29,ал.1 б.“а“ и б.”б” от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Красимир П. досъдебно производство е установено, че на 21 май т.г. в Стара Загора влязъл в търговския обект – магазин за хранителни стоки, заедно със свой приятел. Докато двамата обикаляли из магазина, Красимир взел три бутилки ракия, които скрил в дрехите си и напуснал магазина.

Красимир П. е осъждан 19 пъти за извършени престъпления от общ характер, предимно кражби, през месец ноември 2015 г. е бил освободен от затвора, след изтърпяване на предходно осъждане.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура Стара Загора се установяват мотивите за извършване на престъплението. До момента срещу обвиняемия са налице две висящи досъдебни производства.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама