Осъдиха двама бургазлии за нерегламентирани залози на футболни срещи

13:10, 22 юни 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама бургазлии се споразумяха с Прокуратурата и след като признаха вината си, получиха осъдителни присъди за организиране на нерегламентирани залози на футболни срещи от чуждестранни първенства. Това съобщиха от държавното обвинение.

Иван Сивев и Тошко Пачев се признаха за виновни в това, че през периода от 21 октомври 2012 г. до 11 декември същата година в Бургас, като съизвършители и с обвиняемия Пламен Димов като помагач, без съответното разрешение и не по установения законов ред, организирали залагания върху развитието или резултата от футболни мачове, администрирани от УЕФА и от футболни федерации на английското, френското, германското, италианското, испанското, холандското футболно първенство, както и от други футболни шампионати в Европа. За целта двамата използвали коефициенти от интернет сайтовете „Спортиг-Бет” и „Еврофутбол”.

За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 г. до 8 г. и „глоба“ от 2000 лв. до 50 000 лв.

Сивев и Пачев са се съгласили да изтърпят наказание от по 8 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от три години.

На двамата бургазлии е наложена и „глоба“ в размер на 1000 лв. за всеки от тях.

По отношение на подсъдимия Пламен Димов, срещу когото има повдигнато обвинение за това, че подпомогнал набирането на лица, които да участват в незаконната хазартна игра и събирал направените залози в съучастие с Иван Сивев и Тошко Пачев, делото продължава, като ще бъде разгледано по общия ред от Районен съд – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама