Предстои да обявят първата сесия на Общински фонд “Култура” в Шумен

14:58, 22 юни 16 / Култура 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В средата на юли предстои да се обяви първата сесия на Общински фонд “Култура” в Шумен. Това обяви зам.-кметът Найден Косев.

Сумата, с която разполага фондът до края на календарната 2016 година е 60 хил. лв. Те традиционно се разпределят два пъти годишно. За финансиране с проекти могат да участват индивидуални творци и културни институти. Все още не е уточнен размерът на първата сума, която ще се разпредели.

На предстоящата на 30 юни редовна сесия на местния парламент предстои да се гласува избраният от постоянната комисия по “Култура” Управителен съвет на фонда. Ръководната структура се състои от 11 членове, като по право без гласуване в нея влизат ресорният зам.-кмет Найден Косев, който е председател на ръководния орган и шефът на културната комисия Венцислав Венков.

Предложените членове са литературният критик Иван Карадочев, доц. Юрий Проданов, художникът Валерий Желязков, арх. Пламен Георгиев, зам.-директорът на театъра Диана Христова, директорът на градската библиотека Росица Добрева, началникът на Държавен архив в Шумен Антония Панева, хореографът на детския танцов ансамбъл “Веселяче” Боряна Колева и преподавателят по пиано в ОШИ Ралица Крумова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама