Нов търговски и развлекателен център ще строят в Разград

15:33, 22 юни 16 25 1008 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов търговски и развлекателен център ще бъде построен в Разград. Центърът ще е на площ от 7 дка и ще се намира между улиците „Добруджа” и „Странджа”.

Идейният проект за лайфстайл център „EDEA“ бе представен от неговия автор Свилен Александров. Той е родом от Разград, завършил е средното си образование в Механотехникума в лудогорския град, житейския му път е минал в чужбина, но впоследствие със семейството си се е върнал в България.  

„EDEA“  ще бъде търговски и развлекателен център от нова генерация. Според инвеститора инвестиционният проект има социална насоченост и цели подобряване качеството и начина на живот на  хората от Разград.  Александров подчерта, че да се заемат с този сериозен и отговорен проект ги е подтикнало от една страна нуждите на младите семейства с малки деца и от друга нуждите на подрастващото поколение. Центърът ще предостави възможност на различни социални групи да разнообразяват начина си на прекарване на свободното време.

Комплексът ще бъде разделен на няколко зони. В зоната за забавления ще има мултиплекс 3D кино, боулинг зала с четири писти, билярд клуб с четири професионални маси, стена за свободно катерене с маршрути за начинаещи и напреднали и зала за интерактивни игри. В зоната за отдих е предвидена виенска сладкарница с прилежаща къв нея площадка на открито, ресторант, салатен и витамина бар, ще бъде изграден и ирландски пъб.

Предвидено е и изграждане на супермаркет, като магазинът ще е български, а не част от чуждестранна верига.

В новия център ще има и зона за услугите. Там ще бъдат разположени различни ателиета – часовникарски, ремонт на обувки, поправка на чанти, шивашки услуги, куриерски, химическо чистене, точиларски услуги, аптека, автомивка, салон за плащане на комунални услуги. С цел стимулиране на местния малък и среден бизнес предимство при настаняването ще имат местните майстори и занаятчии. За удобството на посетителите на Центъра са предвидени открита и закрита зона за паркиране.

Предвижда се в осъществяването на проекта да бъдат вложени между 5 и 6 милиона лева. Очаква се по време на осъществяването на проекта да бъдат създадени 150 работни места.

Свилен Александров подчерта, че новият център „EDEA” ще носи духа на Лудогорието. Цветовете на сградата ще са в актуалните бяло и зелено.  Той добави, че ако всички процедури относно реализацията на инвестиционния проект вървят нормално, е възможно търговският и развлекателен център да бъде  изграден до две години.  

Кметът д-р Валентин Василев обясни, че теренът е включен в тазгодишната програма за продажба на общински имущество, но обаче в момента не може да коментира нищо  конкретно. Той допълни, че процедурата ще започне веднага след като инвестиционното предложение бъде входирано официално в деловодството на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама