Над 1500 самодейци участват в Националния събор на читалищата в Бяла

16:57, 22 юни 16 / Култура 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 1500 самодейци от 19 области на България участват в Националния събор на читалищата в Бяла, чието осмо издание ще бъде открито тази вечер.

В рамките на четири дни между 18 и 22 ч. жители и гости на морското градче ще могат да се насладят на изпълненията на певчески групи и танцови състави от всички възрасти, кукери, театрални трупи и групи за скечове, групи за обичаи. Читалищата с дейност в областта на изобразителното и приложното изкуство пък ще се включат в изложението  „Произведено в България - читалища“. Предвидени са и кръгли маси, на които ще се обсъждат актуални читалищни проблеми и ще бъдат обменени идеи, опит и добри практики.

Националният събор на читалищата в Бяла се утвърди като най-мащабния по Черноморието и бързо се превърна в едно от любимите и най- дългоочаквани събития в региона. В тазгодишното издание участие ще вземат 70 читалища от областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Монтана, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Хасково, Шумен и Ямбол.

Организаторите - община Бяла и НЧ „Пробуда – 1928“, са се погрижили VIII Национален събор на читалищата да остане скъп спомен за всички участници. Всяко читалище ще получи статуетка със символа на събора, грамоти за всяка група, а на най-атрактивните ще бъдат връчвани дипломи и златни медали. Едно читалище ще получи специалната награда на кмета на Бяла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама