Потвърдиха мярката на Бисер Миланов, освободиха го срещу 1 000 лв.

17:01, 22 юни 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Окръжен съд - Русе потвърди днес решението на колегите си от Районния съд за мярка за неотклонение "парична гаранция" по отношение на Бисер Миланов, известен с прякора "Петното".

Както вече съобщихме, той е обвинен в извършване на престъпление от общ характер – умишлено причиняване на средна телесна повреда на бившата си приятелка Йоанна Капанджиева в условията на опасен рецидив.

Срещу определението на Районния съд бе подаден частен протест от страна на прокуратурата, въз основа на който бе образувано производството пред Окръжен съд – Русе.

В проведеното днес съдебно заседание ръководителят на Окръжна прокуратура Георги Георгиев заяви, че поддържа подадения частен протест с искане за отмяна на определението на районния съд като неправилно и незаконосъобразно и вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на обвиняемия а именно – „задържане под стража“.

Георгиев посочи още 2 доказателства, сочещи, че Миланов и Капанджиева са разделени от края на миналата година, откогато тя е подавала 2 жалби срещу него.

Обвиняемият, както и неговият защитник, отправиха искане за оставяне на протеста без уважение и потвърждаване на взетата по-лека мярка за неотклонение. Миланов дори подаде жалба за незаконни действия на разследващия полицай по случая, като предостави и медицинско за причинени му леки телесни повреди от Капанджиева.

Според обвинението, Миланов е преследвал бившата си приятелка за доизясняване на взаимоотношенията между тях. Във въпросния ден през миналата седмица той я проследил до автосервиза на вуйчо й, където пред свидетели я нападнал. При разправията той я ударил през лицето, усукал й ръката, в следствие на което тя паднала и си ударила лицето върху менгеме и метален тезгях, откъдето дошли и травмите, изразяващи се в счупена долна челюст отляво и горна челюст отдясно, един счупен зъб в горната част на челюстта и един, който се клати в долната част.

Защитата на Бисер Миланов поясни, че конфликтът между двамата се появил, след като през миналата година се наложило Йоанна да заложи колата на приятеля си за набавянето на сумата от 5 000 лв., необходима за освобождаването му под гаранция по дело, водено срещу него в София. То е за отправена закана за убийство на гражданка, участвала в протестите през 2013 г. След оправдаването му парите са върнати на Йоанна, но тя отказала да ги даде на Миланов.

Оттогава той заяви, че се срещал с нея няколко пъти, за да я умолява да спре да го злепоставя и да му върне парите, като дори добави, че на 4 април имали и интимен контакт.

Според обвиняемия нарочно роднини на бившата му приятелка я навивали срещу него и създавали умишлено ситуации, които да го провокират.

Във въпросния ден през миналата седмица, Бисер Миланов заяви, че просто минавал покрай автосервиза на път за районното в Средна кула, където да подаде жалба за провокациите срещу него. Той обаче видял познати и решил да се отбие. Точно в този момент случайно там спряла с колата си и Йоанна. Започнали отново да се разправят, като по думите му тя постоянно го удряла и ритала. Скандалът се преместил в автосервиза, където той просто хванал ръцете й, но тя дърпайки се от него се подхлъзнала и паднала сама върху менгемето. След това той дори й помогнал, извинил й се и заявил, че е готов да плати разноските по лечението й.

Решението за мярката на Окръжния съд бе прочетено след кратка почивка, след която обаче Миланов отсъстваше, тъй като по думите на неговия адвокат му е прилошало.

Магистратите, след като прецениха събраните на този етап доказателства, както и доводите на страните, заявиха, че приемат, че мярката за неотклонение "парична гаранция“ ще постигне законните си цели и потвърдиха определението на Районния съд.

Постановеното определение е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране.

Името на Бисер Миланов нашумя край протестите срещу и за кабинета "Орешарски", когато нееднократно бе задържан от полицията, заради провокации към насилие. Основател е на Национално движение "Свобода", известно с противоречивите си обществени прояви както в Русе, така и в столицата. Това дори му "спечели" място зад решетките за известно време, откъдето той продължи да се радва на медийно внимание и да дава интервюта. Бе освободен и оправдан по едно от обвиненията. Междувременно дори специална парламентарна комисия разследва неговата дейност и проучва дали той се е срещал с настоящия премиер Бойко Борисов и настоящия евродепутат Николай Бареков.

Това обаче не му попречи да бъде номиниран като кандидат за общински съветник на местните избори в Русе през октомври 2015 г., когато получи подкрепата на 175 русенци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама