Цацаров: Прокуратурата разследва плащания по проекта "Белене"

18:30, 22 юни 16 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да, след решението на Министерски съвет за спиране на плащания по проекта "Белене", те са продължили и има съответно досъдебно производство за това, мисля че и скоро ще има привлечени лица под отговорност. Стремежът е те да стигнат до съд. Това отговори главният прокурор Сотир Цацаров на въпрос от депутата Петър Славов, по време на обсъждане доклада на прокуратурата за 2015 г., който беше приет от депутатите.

Народният представител от гражданската квота на РБ попита Цацаров дали има разследване свързано с "Белене" по сигнал от 2013 г. По думите на главния прокурор плащанията обект на разследване са продължили периодично в "не малък размер" след решението на правителството да бъдат спрени.

Припомняме, че преди седмица арбитражният съд към Международната търговска палата в Женева отсъди България да плати 550 млн. евро на „Атомстройекспорт“ заради спирането на проекта АЕЦ „Белене“. Очаква се България да се опита да постигне споразумение за платеното вече оборудване с Русия и то да бъде продадено, като така се покрият част от вложените в него средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама