„Плаващите кейове“ на Кристо от Космоса

18:57, 22 юни 16 / Свят 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Плаващите кейове“ на Кристо се виждат и от Космоса. Европейската космическа агенция разпространи сателитна снимка на арт инсталацията на българския авангардист, на която се виждат покритите с жълто-оранжево платно кейове. Те бяха открита миналата седмица и предоставя възможност на хилядите любители на нестандартното изкуство да се  да се разходят по водите на красивото планинско езеро Изео, по водите на което е "опъната" 3-километровата плаваща алея, състояща се от 220 хиляди полиетиленови куба с гъста плътност, покрити със 100 000 квадратни метри жълто-оранжево платно и прокарани по водната повърхност.

"Плаващите кейове" водят първо от град Сулцано до остров Монте Изола, а после и до островчето Сан Паоло, което е частна собственост и което ще може да се види само отвън. Платформата е широка 16 метра и висока приблизително около 35 сантиметра над водата.

Твърди се, че сред видните личности, които може да се разходят по кейовете на Кристо, ще бъдат актьорите Леонардо ди Каприо и Брад Пит, и премиерът на Италия Матео Ренци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама