Йоско 3 години бил в "Токуда", вместо в затвора

22:08, 22 юни 16 25 667 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Йосиф Йосифов-Йоско, по-известен в ъндърграунд средите, който е осъден на 6 години затвор за двойно убийство при катастрофа е излежал половината си присъда в болница "Токуда". Информацията съобщава bTV, като след проведеното разследване медията падава сигнал до Министерството на правосъдието, което пък инициира проверка и връща Йорско в затворническото общежитие в Казичене край София.

След употреба на алкохол и с превишена скорост Йоско причината смъртта на Станислав Михайлов и Димитър Керчев при инцидент в кв. "Бояна". През 2013 г. той е осъден на 6 години затвор, въпреки че първата инстанция му дава 8 години зад решетките. Дрегерът е отчел 2,6 промила, а в катастрофата е пострадал и самият Йоско.

Още в първия си ден в затвора Йоско е настанен в болница за лишени от свобода. Малко по-късно е преместен в общежитието в Казичене, а след това в "Токуда". Веднага след сигнала на bTV на 24-ти април затворникът е върнат в Казинечен.   Йоско беше един от заподозрените за убийството на Косьо Самоковеца като дори беше арестуван. Разследващите органи тогава установиха, че той е контактувал с физическия извършител на убийството, но присъда нямаше. Името на Йоско се свръзва и с разпространение на наркотици, незаконно оръжие и търговия на хора.

"Към настоящия момент лицето е в затворническото общежитие в Казичене. Беше върнато с помощта на информацията, която получихме от вас", каза пред медията зам.-министърът на правосъдието Красимира Филипова. По думите ѝ в министерството установили случая с Йоско, след като станало при проверка се установило, че в Казичене надзирателите винаги са в намален състав, защото еедин трябва да бъде дежурен в "Токуда".   Зам.-министърката обяви, че се разследва и за корупция по случая "Йоско". Лекарят от "Токуда" е даден на агенцията за медицински одит. Тя обясни, че изпращането на Йоско за лечение във външно здравно заведение е станало с подпис на директора на софийския затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама