36 жертви и над 150 ранени при атентата на летището в Истанбул

07:05, 29 юни 16 / Свят 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
36 жертви и над 150 ранени. Това е черната статистика след вчерашния атентат на летище „Ататюрк“ в Истанбул. Информацията обяви премиерът на южната ни съседка Бинали Йълдъръм.

Припомняме, че късно снощи две експлозии разтърсиха летището в най-големия турски град. По информация на местния правосъден министър Бекир Боздаг е имало дори 3 взрива. Те са били последвани от безразборна стрелба.

Според Йълдъръм сред загиналите има и чужденци. По данни на външното ни министерство няма пострадали българи при терористичния акт.

От турската полиция обявиха, че трима атентатори са задействали взривните устройства, след като униформените открили огън срещу тях. Те носели бомбите върху самите себе си, а камери на летището показват кадри от самовзривяването им. Други информации сочат за седем терористи, като четирима от тях се издирват в момента.  

Турското правителство обяви, че терористичния акт е дело на Ислямска държава. Организацията обаче все още не е поела официално вината за взривовете. 

Всички полети от и до летище "Ататюрк" бяха отменени през цялата нощ. Редовният полет от София за Истанбул беше пренасочен своевременно към Измир. Тази сутрин работата на летището беше възобновена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама