Премиерът Борисов изказа съболезнования за жертвите от Истанбул

08:11, 29 юни 16 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов изказа своите съболезнования към семействата на жертвите на летище "Ататюрк" в Истанбул в социлната мрежа Фейсбук. Припомняме, че при атентат в неделя вечерта загинаха 36 души в Турция, а ранени са повече от 150. 

"Дипломатическите и консулските служби имат указания да помагат на всички български граждани, консулът ни е на летището. Софийското летище приема пренасочените полети", отбелязва тази сутрин около 01.00 часа Борисов.

Външият министър Даниел Митов също изказа съжаление за пострадалите в социалната мрежа. "С тъга и възмущение следя събитията в съседна Република Турция. Мислите ни са с турския народ", коментира той ситуацията рано тази сутрин.

Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски потвърди, че пострадали българи при атентата няма. "Български граждани не са потърсили съдействие", коментира тя пред медиите.

По думите на Нейнски службите за сигурност с бързата си реакция са предотвратили още по-голяма трагедия подобна на случаят в Мумбай. Тя допълни, че съдействие от посолството са потърсили единствено четирима студенти пристигнали от Вилнюс, на които им е било указано съдействие да бъдат настанени в хотел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама