„Младите европейци предлагат решения ” в АГ в Русе

08:21, 29 юни 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 29 юни, в Английската гимназия ”Гео Милев” ще се проведе YEPS Day – ден, посветен на двугодишния проект по програма Еразъм+, „Младите Европейци Предлагат Решения ”(YEPS), който приключва през август тази година.

При откриването на празника Александър Йотов и Кристиан Цоневски от 11.а клас ще изпълнят създадената от тях песен за проекта срещу преписването в училище. Учениците, участвали в проекта, ще бъдат наградени с грамоти и книги, съобщават още от русенската гимназия.

Следва финалът на турнира по волейбол между 11.б, 11.в и 10.а клас. Този турнир е организиран под надслов YEPS – Младите европейци предлагат решения – Младите европейци предлагат спорт. Темата на проекта е проблемите на младите хора в Европа днес и спортът се очерта като едно от най- работещите решения на редица проблеми. Успоредно с волейболните срещи ще протече и фолклорно надиграване между класовете.

Много ученици са заявили участие и в кулинарно състезание по здравословно хранене. Сред проблемите на младежите е нездравословният начин на живот и целта на това състезание е да насочи вниманието към здравословно хранене.

Акцентът на деня е откриването на изложбата от плакати, създадени от ученици от 10., 11. и 12. клас по проблеми, идентифицирани в хода на проектната дейност.

На училищната мултимедия ще текат презентации по същите тези проблеми, както и ще бъде представен крайният продукт на проекта – електронен журнал, създаден от всички партньори в проекта – България, Турция, Финландия, Германия и Литва. Денят ще завърши с флашмоб и изнасяне на изложбата от плакати в парка, за да се запознаят и гражданите с творбите на участниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама