Представят изложбата „Крайречните гори на България” в Русе

08:28, 29 юни 16 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионален исторически музей– Русе е домакин на изложбата „Крайречните гори на България” на природозащитната организация WWF-България. Експозицията е подредена в залата за временни изложби в сградата на Екомузей с Аквариум.

Официалното откриване е днес, 29 юни, от 11.00 часа по повод Международният ден на река Дунав. Изложбата е резултат от дългогодишната дейност на WWF - двадесетте и пет фотографии представят характерното биологично разнообразие, значението и заплахите за този вид гори в България.

На много места у нас те са последните "зелени коридори", които осигуряват възможности за миграция. „Крайречните гори на България” е част от проект на WWF, в партньорство с Изпълнителната агенция по горите и регионалните дирекции на горите Русе и Пловдив за възстановяване и опазване на естествени крайречни гори от местни видове около реките Дунав и Марица и се подпомага от финансовия инструмент на Европейския съюз Life+.

Изложбата ще остане в „Екомузей с Аквариум” до 1 август. Преди откриването на изложбата, WWF- България и РИМ организират образователни игри за деца, свързани с опазването на река Дунав. Начало - 10.00 часа, място - Лапидариум зад Регионален исторически музей - Русе.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама