Карадайъ в Брюксел: ЕС даде регулации за бананите, но не и решение за миграцията

10:06, 29 юни 16 / Политика 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ЕС даде на европейските граждани регулации за ъгъла на изкривяване на бананите, но не им даде решения на въпроса за тяхната сигурност и миграцията. Това обяви лидерът на ДПС по време на срещата на либералния връх, организирана от Алианса на либералите и демократите за Европа и Европейската Демократична партия.

Лидерската среща в Брюксел е била на тема „Пътят към развитието: как да съживим икономиката на ЕС”. На нея са присъствали още ръководителят на делегацията на ДПС в ЕП Филиз Хюсменова, както и премиерите на Белгия, Холандия, Люксембург, Дания, Естония, Финландия и Словения. 

„Икономическият растеж и по-точно – стабилизирането и растежът на европейската икономика - минават през задължително реформиране на онова, което европейските граждани не харесват. А то е достатъчно ясно дефинирано от самите тях – повече политическа интеграция, по – малко икономическа регулация.“, зяви по време на дебатите Карадайъ.

По думите на лидера на ДПС изходът от кризисната ситуация в момента е в реформи на институциите на Евросъюза и намаляване на бюрократичния апарат, чрез промяна в икономиката - повече конкуренция и по – малко регулация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама