БСП призова Борисов да се яви в парламента заради престрелката в София

10:08, 29 юни 16 / Политика 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Случващото по българските улици в София и Слънчев бряг буди недоумение и безпокойство. Тъкмо затова е нашето предложение министър-председателят да бъде изслушан извънредно в Народното събрание, защото той отговаря за работата на службите - ДАНС. 

 

Това поиска депутатът от БСП Атанас Мерджанов във връзка с вчерашната престрелка в столичния квартал "Разсадника" и пресъздаването на кървавата разпра в Слънчев бряг от началото на този месец. 

 

"Борисов е човекът, който посочи Румяна Бъчварова за вътрешен министър, която очевидно не се справя с поверените ѝ ангажименти и неслучайно ние искаме нейната оставка", обясни Мерджанов. 

 

По думите му само преди седмица Бъчварова е била изслушвана в парламента и е дала информация за зрелищния случай. "Въпреки това вчера имахме скандално проявление и задържане на свидетели по такъв безцеремонен начин. Това ли е професионалната работа на МВР", попита Атанас Мерджанов.  

 

Според Мерджанов не можем да се справим с вътрешната ситуация, камо ли да ни заплашват по-сериозни неща. По думите му са предприети важни мерки и навременни, но само с тях не могат да бъдат предотвратени терористичните заплахи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама