Атентаторите на “Ататюрк” били 7, а не трима, твърди свидетел (видео)

10:36, 29 юни 16 / Свят 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Камикадзетата, които взривиха две бомби на летище “Ататюрк” в Истанбул, са били седем, а не трима, както се смяташе досега. Това казва турският журналист Абдулкадир Селви от в. „Хюриет“, който е бил свидетел на експлозиите.

Според неговия разказ вниманието на хората в чакалнята на летището е било привлечено от мъж, облечен в шлифер. “Той нямаше как да не бъде забелязан при адските жеги в Истанбул. Полицаите започнаха да го следват, той се приближи до двама други мъже и те усетиха, че са наблюдавани”, разказва той пред в. “Хюриет”, цитиран от БГНЕС.

“В този момент единият започна да стреля с автомат „Калашников“ напосоки и веднага с другите потънаха в тълпата. В същия миг първото камикадзе се взриви на входа на терминала за външните линии. На това място са и най-много жертвите. Полицаите отвърнаха със стрелба, а терористите се затичаха от входа към чакалнята на порта, там вторият атентатор-самоубиец дърпа щифта на експлозивите по тялото си и се пръсва, камерите са записали ужасяващите кадри с огромното огнено кълбо и търкалящите се на пода десетки хора. Поразяващият ефект на експлозията е твърде голям, защото мястото е пренаселено, пламъците се разпространяват по посока на салона за външните линии. В този момент терористите започват нова стрелба.

В престрелката с полицията единият от атентаторите е убит, още един самоубиец се взривява, а другият е заловен жив. Става ясно, че общо 7 са терористите на летището, продължава издирването на останалите четирима. Според записи от камерите за видеонаблюдение единият от взривилите се атентатори и друг път е влизал в аеропорта, вероятно за огледи. Атентаторите са влизали два пъти в района на летището с едно и също такси този ден”, пише журналистът.

Междувременно в социалната мрежа Twitter бяха разпространени кадри от охранителните камери на летището. Видеото, което показва насилие и не е подходящо за хора под 18 години, може да видите ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама