Дъжд, слънце и температури от 12 до 40 градуса ни очакват през юли

07:47, 01 юли 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият ден от месец юли ще бъде слънчев и топъл, но в следобедните часове на места ще има валежи, придружени от гръмотевици. Температурите ще са между 24 и 31 градуса, а преваляванията ще бъдат предимно над Западна България.

Температурите през месеца ще бъдат близки до климатичните норми за този период от годината. Най-ниските температури ще бъдат между 12 и 17 градуса, а най-високите - между 34 и 39 градуса.

Очаква се средната месечна температура да бъде около нормата. За равнините тя е между 22 и 26 градуса, за високите полета - между 18 и 21 градуса, а за планините - между 6 и 13 градуса.

По-интензивни превалявания ще има в периодите 2-4 и 8-9 юли. През първото десетдневие въздушната маса над страната ще е неустойчива. Слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. На места са възможни градушки. 

Между 10 и 20 юли температурите отново ще бъдат сравнителни ниски за сезона. Най-голяма вероятност за преминаване на студени атмосферни фронтове и условия за превалявания и гръмотевици има на 12, 17 и 20 юли.

През повечето дни от третото десетдневие на юли въздушната маса над страната ще бъде устойчива. Ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишат и ще бъде горещо. Около 23 юли и в края на месеца може да има краткотрайни валежи и усилване на вятъра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама