Счетоводна къща не дава документи за одит на общинска фирма в Каварна

07:59, 01 юли 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На свое заседание преди няколко месеца Общинският съвет на Каварна отказа да приеме отчетите на общинските дружества и поиска да бъдат направени одити. Вече са приключили одитите на две от фирмите – „МБАЛ-Каварна” и „Каварна”, но има сериозни проблеми с одита на третото дружество „Бизоне” ЕООД, съобщи за Topnovini.bg кметът на Каварна Нина Ставрева.

Тя посочи, че ревизията не може да се извърши, тъй като счетоводството на дружеството се осъществява от фирма във Варна, която отказва да предостави счетоводната документация. А, причината е, че общинската фирма има неизплатени задължения. Те са били около 10 000 лева. Вече са редуцирани до 3 000 лева. Докато не бъдат изплатени обаче от счетоводната компания отказват да предоставят документацията.

Кметът посочи, че „Бизоне” ЕООД има дългове към НАП на стойност около 90 000 лева, има задължения към други доставчици, както и липсващи активи.

Предвид състоянието на дружеството, местната власт предвижда „Бизоне” ЕООД да бъде обявено в ликвидация и да се създаде общинско предприятие, което да се занимава с озеленяване, поддържане на паркове, включително и гробищните, както и с ниско строителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама