Съдът в Бразилия блокира сметки на Facebook

08:16, 01 юли 16 / Свят 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бразилски съд блокира сметки над 6 милиона долара на социалната мрежа Facebook в страната. Причината е отказът на чат приложението WhatsApp, собственост на Facebook, да изпълнява съдебни заповеди за предаване на информация за потребители, заподозрени в участие в трафик на наркотици, съобщава Ройтерс. 

Става въпрос за провеждано от януари разследване на бразилската федерална полиция срещу международна мрежа трафиканти на кокаин. Полицията иска да използва кореспонденцията между членовете, като пряко доказателство, че те са замесени в канала.

Компанията WhatsApp обаче е отказала да изпълни нарежданията и да разкрие тяхната кореспонденция, след което е започнала да трупа глоби. И тъй като WhatsApp все още няма собствена банкова сметка в Бразилия, пострада собственикът на WhatsApp Facebook. Блокираната сума е равна на тази на натрупаните глоби. 

От Facebook и WhatsApp все още няма коментар по темата. При предишни подобни спорове, компаниите поддържаха позицията, че данните са криптирани и никой няма достъп до тях освен съответният потребител и това е причината да не изпълнят нарежданията на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама