Беройци отиват за победа в Баня Лука

08:24, 01 юли 16 / Спорт 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорският „Берое“ завърши наравно 0:0 с „Радник” (Бийелина, Босна и Херцеговина)  в домакински мач от първи квалификационен кръг на Лига Европа снощи. Макар че  „зелените“ доминираха в голяма част от мача,  не успяха да достигнат до победата.  Реваншът е на 7 юли от 19.00 часа в Баня Лука.

Беройци излязоха на терена с петима дебютанти. Христофор Хубчев започна като централен защитник, Васил Панайотов в средата на терена. Александър Василев заигра по лявото крило, а в нападение си партнираха Ерик Почански и Александър Колев.

„ Тежък мач. Отборът на „Радник“ стоя добре. Имахме ситуации, владеехме топката, искахме да създаваме положения, но не се получиха изцяло нещата. Имахме положения, но не успяхме да вкараме”, коментира след мача капитанът Веселин Пенев.  По думите му на този етап от подготовката, отборът е стоял добре.

„Отиваме в Баня Лука, за да ги отстраним.  Има шанс и мисля, че сме по-добрия отбор. Сигурен съм, че сме по-добри и ще ги отстраним”, коментира още Пенев.

Дебютантът Ерик Почански също е убеден, че „Берое” има сили да продължи напред.

„Беше коректен мач. Имаше много борба на терена, но като цяло двубоя бе феърплей”, коментира страши треньорът на „Радник” Славко Петрович. Според него играчите му са дали  максимума за 15-те дни подготовка, която имат. „Началото на мача показа, че „Берое“ е много качествен отбор. Имат много класни халфове, които могат да изнесат играта с пас в дълбочина. Всичко е отворено за втория мач”, каза още Петрович.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама