Сливен е „за” или „против” олимпийския шампион Божидар Андреев

11:11, 01 юли 16 / Спорт 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Олимпийският шампион по вдигане на тежести за младежи Божидар Андреев завърши училище и според изискванията напуска общежитието, в което живее през последните години.

Родното място на щангиста  е близкото до Сливен село Тополчане. Той е от многочленно семейството, което обитава скромно жилище. По-голямата част от ежедневието му преминава в залата по вдигане на тежести в тренировки и подготовка за нови върхове. Ръководството на СКВТ „Сливен”  е с желание да предостави  необходимите добри условия за възпитаника си, който гони високи спортни цели и е една от младите надежди на българския спорт.  Безпокойството на треньора Пламен Братойчев и на председателя на клуба Христо Бъчваров идва от факта, че щангистът остава без място за релакс, възстановяване и живеене  след тежкия тренировъчен ден.

Те се обръщат към ръководството на Община Сливен за предоставяне на общинско жилище, което да се ползва от Андреев до следващия олимпийски цикъл – 2020 година, като разходите по наема и поддържането на жилището да бъдат за сметка на СКВТ „Сливен".

От Сливенска община, разглеждайки възможните начини, отговориха, че според Нормативните документи, не могат да обезпечат състезателя с исканото жилище. Остава въпросът, Сливен ще запази или ще се лиши от още един перспективен млад спортист и талант, показал, че има бъдеще и потенциал за развитие.

„Предложения към Андреев да се състезава за друг клуб или друга държава не липсват”, обявиха от сливенският спортен клуб. Те все още са с надежда, че могат да преодолеят препятствията и да запазят изградения състезател, но ако не успеят ще му предоставят възможност да се развива според желанията му.

Справката показва, че Божидар Андреев е 6 пъти шампион на страната от 2010 година до 2016 година. Той е трикратен европейски шампион за кадети и юноши, олимпийски шампион за младежи и четвърти на Европейско първенство за мъже, като е все още юноша.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама