Представят новия управленски екип на БНР на 7 юли

11:45, 01 юли 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият управленски екип на Българското национално радио (БНР) ще бъде представен от генералния директор Александър Велев на 7 юли, съобщиха от пресцентъра на медията.

От началото на този месец встъпват в длъжност Мартин Минков като програмен директор, Валери Ценков - като директор „Мултимедийни програми“ и Антон Митов- като директор на „Архивния фонд“.

Новият генерален директор оглави БНР на 29 май. Той беше избран измежду 13 кандидати за поста. От началото на мандата му програмите „Хоризонт“ и „Радио София“ също работят с нови шефове – Васил Велев и Светослав Костов.

„Всички нови директори са утвърдени журналисти и в професионалната си кариера са били свързани с националното радио“, уверяват от БНР.

В състава на новия Управителен съвет на БНР, утвърден от Съвета за електронни медии, влязоха Виктор Серафимов, Екатерина Борисова, доц. д-р Момчил Георгиев и Свилена Симеонова. Те ще стъпят в длъжност на 7 юли.

Откакто Велев оглави националното радио, бяха уволнени дългогодишни журналисти като водещата на предаването „Неделя 150“ и директор на програма „Хоризонт“ Лили Маринкова, продуцентите в „Хоризонт“ Силвия Великова, Петър Волгин, Даниела Якова, шефът на репортерите Цветелина Стоянова и Цвети Радева, която отговаря за музикалните редактори. Мотивът за поисканите оставки е да бъдат сформирани нови екипи, като това не означава, че някои от журналистите няма да останат в радиото като ръководители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама