Общината обяви поръчка за чистенето на Шумен за 2.5 млн. лв.

12:51, 01 юли 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен обяви обществена поръчка чрез публична покана за почистването и извозването на боклука в града и кварталите Дивдядово, Макак и Мътница.

Прогнозната стойност на поръчката е 2.5 млн. лв.

Договорът с настоящия концесионер по почистването "Титан БКС" изтича на 23 юли, а новосформираното Общинско предприятие "Чистота" все още не е готово да поеме дейността.

Прекъсването дори с един ден на извършването на услугите по събиране и транспортиране на смесени битови отпадъци, почистване и поддържане на улици, снегопочистване, опесъчаване и зимно поддържане и места за обществено ползване на територията на Шумен би създало опасност от замърсяване на околната среда в града се, посочва в обявлението за откриване на процедурата, публикувано в Агенцията по обществени поръчки.

Невъзможността на ОП „Чистота“ да започне да осъществява дейността си от юли налага община Шумен спешно да проведе процедура по Закона за обществените поръчки за възлагане на дейността по сметосъбиране и сметоизвозване.

Краткият срок до изтичането на срока на договора за концесия е недостатъчен за провеждането на открита процедура и затова от кметството за се възползвали от законовата възможност да проведат поръчката чрез публична покана.

Такава покана за участие в процедурата е изпратена на три фирми – "Астон сервиз" ООД – София, "Екомакс" ООД – Варна, и "РТК" ООД – Елин Пелин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама