Фланелки с брандове на футболни отбори задържаха митничари на Капитан Андреево

13:56, 01 юли 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В разгара на Европейското първенство по футбол митническите служители на Капитан Андреево задържаха хиляди текстилни изделия, сред които и футболни екипи, със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

Стоката е превозвана в камион с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват, че в част от колетите с групажна стока има дрехи, чанти и обувки, носещи лого на световноизвестни марки.

В колетите са открити общо 1787 текстилни изделия, като най-голям е броят на фланелките с къс ръкав с логото на „Adidas", „Puma" и „Nike", както и комплектите от фланелка с къс ръкав и къси панталони с логото на „Adidas".

Част от фланелките и спортните комплекти са с емблемите на националните футболни отбори на Германия и Англия, както и на световноизвестните клубни отбори „Челси" и „Борусия Дортмунд". Сред фалшивите дрехи са открити и детски рокли, жилетки и ризи с дълъг ръкав, по-голяма част с логото на „Armani". Задържани са още 252 чанти с логата на „Michael Kors", „Guess" и „Philipp Plein".

Открити са и 40 чифта кецове със знаците на „Converse All Star".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама