Съветникът на министъра на туризма Живко Табаков даде старт на "ВинотоФест" в Бургас (снимки)

07:15, 02 юли 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съветникът на министъра на туризма и председател на Комисията по туризъм към Общинския съвет в Бургас Живко Табаков откри първото издание на винения фестивал "ВинотоФест". Събитието се състоя в Eкспозиционен център "Флора" в присъствието на десетки любители на „напитката на боговете“.

"Това е една оригинална идея, която би могла ежегодно да привлича стотици ценители на хубавото вино и традициите ни във винопроизводството. България отдавна присъства на световната карта на държавите с едни от най-древните традиции в производството на Дионисиевата напитка. Интересът на чуждестранните туристи към местните марки вина и специалитети непрекъснато нараства, а виненият туризъм в България успешно може да се комбинира и със спа и уелнес почивка”, каза по време на церемонията Живко Табаков.

Той подчерта, че Министерството на туризма, както и Комисията по туризъм към местния парламент в Бургас, работят активно в посока разширяване туристическото портфолио на черноморската област и превръщането й в целогодишна дестинация.

Замисълът на "ВинотоФест" е да бъде ориентиран към туристите и потребителите директно. Фестивалът има и благотворителна цел - да събере средства за изграждане на една детска площадка за обучение по безопасност на движението. Партньор в тази кауза е сдружение "SOS - ПТП", което участва с представянето на Инспектор Хитами, както и с благотворителен търг на детски рисунки, свързани с безопасността на движението.

Общо 24 фирми от цялата страна разполагат своята продукция във Флората. Освен вино там са изложени различни сладки и солени вкусотии, от които всеки може да дегустира и да закупи.

В първото издание на "ВинотоФест" вземат участие музикални изпълнители, танцови школи от Бургас, художници, които ще рисуват на място винени акварели и представят боди арт, a фотографи ще покажат тематична експозиция. Програмата на фестa ще продължи в рамките на два дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама