Обучават бъдещи учители в търговищка гимназия

07:19, 02 юли 16 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първо СОУ „Свети Седмочисленици” в Търговище прилага иновативни подходи за обучение на бъдещите учители по програмата „Заедно в час”. Това включва посещения на уроци, наблюдение и обсъждане на добри практики. партньорството на програмата с гимназията е от изминалата учебна година. 

"Бъдещите учители черпят вдъхновение за творческа и иновативна дейност. Учителите от училището са отворени и с удоволствие си взаимодействат с младите хора, избрали своята професия-мисия, за да могат те да поставят в центъра целите и интересите на учениците, да ги разбират, подкрепят и мотивират", споделиха от учебното заведение.

Програмата „Заедно в час” цели преодоляването на образователното неравенство, така че всички деца да имат възможността да реализират напълно своя потенциал. За тази цел са необходими обещаващи учители-лидери с вяра и умения да работят в тази посока.

Инициативата  привлича и подготвя способни и изявени млади хора от различни сфери да работят като високоефективни учители на учениците с най-голяма нужда от подкрепа за подобряване на мотивацията и техните постижения.

Партньорското взаимодействие на „Заедно в час” и иновативното търговищко училище ще продължи и през следващата учебна година, увериха от гимназията.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама