Каварна отново е рок столица, легендарният Axel Rudi Pell оглавява първата вечер

07:56, 02 юли 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Каварна и това лято ще се превърне в столица на летните рок концерти. Всяка година в края на юни и началото на юли хиляди фенове пътуват стотици километри, за да бъдат на любимото си място - стадиона в град Каварна.

За 11-та година фенове от страната и чужбина отново ще видят банди и музиканти, които правят дебют на българска сцена именно в Каварна. Сред тях са тунизийците Мийрат и шведските дет метъл машини Соилуърк.

„Avantasia са хедлайнър на повечето фестивали в момента. Доста интерес има към нея. Идват 22-ма музиканти”, обяснява пред bnt.bg Мартин Стоянов от фирмата-промоутър на фестивала „Loud Concerts”.

Легендарният китарист Axel Rudi Pell с бандата си ще оглави първата вечер на феста, ще излезе на сцената в 21.55 ч.

Първи тази вечер са E-an-na – 17.00 ч., следват Odd Crew – 17.50 ч., Varg – 18.50 ч., Therion – 20.10 ч.

Повечето от групите  ще раздават автографи на българските си фенове от 14.45 ч.до 16.00 часа на входа на стадиона. На същото място почитателите на Axel Rudi Pell ще могат да се сдобият с безценния му подпис след изявата му тази вечер от 24 часа.

За първи път, откакто Каварна излезе на световната музикална карта, са обособени две зони за къмпинг, които могат да се ползват от феновете безплатно. Поехме ангажимент да осигурим всички санитарно хигиенни условия, така че да се чувстват комфортно и уютно, частните квартири и хотелите в Каварна са пълни, обяснява кметът Нина Ставрева.

Още вчера най-нетърпеливите вече опънаха палатки пред фестивалната зона.

Началото на рок купона е от 17 часа днес. Час по-рано ще бъдат отворени вратите на стадиона „Калиакра". Не са забравени и почитателите на футбола, които ще могат да гледат четвъртфиналите от Евро 2016 на специални екрани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама