Апелативният съд ще разглежда дело за смъртта на млада жена

08:05, 02 юли 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второ заседание по делото срещу подсъдимия Тихомир Т.Ц., роден през 1985 г., ще гледа Апелативният съд във Велико Търново в понеделник, 4 юли, съобщиха от пресцентъра на институцията. То беше отложено за допускане разпит на вещо лице.

Окръжният съд в Плевен е признал Тихомир Т.Ц. за виновен, че на 7 февурари 2015 г. в с. Козар Белене, община Левски, област Плевен, в дом, намиращ се в селото, поради незнание на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – изграждане и реконструкция на електрически мрежи, която той нямал право да упражнява, по непредпазливост причинил смъртта на Цветелина Л.Ц., родена 1989 г., от същото село.

Първоинстанционният съд е осъдил Тихомир Т.Ц. на 2 години условно, с изпитателен срок от 3 години. Със същата присъда подсъдимият е осъден да заплати по 100 000 лева на всеки от родители на момичето, представляващи обезщетение за причинените им неимуществени вреди, заедно със законната лихва върху сумите, считано от датата на трагичния инцидент, до окончателното ѝ изплащане.

Делото е образувано по жалба на подсъдимия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама