Част от блокираните пътници в Амстердам кацнаха в София след полунощ

08:45, 02 юли 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Самолетът на авиокомпанията „България Ер“ с блокираните българи на борда кацна на летище София след полунощ. Това става ясно от информацията на сайта на Летище София.

От София Topnovini.bg направихме опит да се свържем с „България Ер“, но от там не отговарят. От пресцентъра на столичното летище пък ни препартиха за информация към компанията дали е кацнал самолетът от Амстердам в София.

Пътниците прекараха повече от два часа и половина затворени в самолета на летището в Амстердам. Полетът е трябвало да излети по разписание от Амстердам за София вчера в 10:00 часа сутринта местно време. Самолетът на „България Ер“, който е трябвало да извърши полета, е кацнал в холандската столица, но не е излетял поради повреда, съобщи БНТ.

Друг самолет е бил изпратен, за да прибере пътниците в София. Той е трябвало да излети към 19:30 часа българско време, но тъй като е бил по-малък, не е побрал всички хора. Наложило се е 45 души да пренощуват в Амстердам.

При прикачването на пътниците се е оказало, че багажите им да объркани и на борда са натоварени такива, които са на оставащи в Амстердам. Това е довело до забавяне на насрочения извънреден полет до разпределянето на багажа, което отнело повече от два часа и половина. Пътниците са останали затворени в самолета, докато багажът им бъде нареден.

Хората не са могли да получат навремнна информация. Телефоните на компанията не са отговаряли повече от 12 часа, а от летищата в Амстердам и София не са получили такава.

Очаква се останалите пътници, блокирани в Холандия, да се приберат в София днес с полети на други авиокомпании.

Разпределянето на багажите обаче е отнело повече от два часа и половина, при което пътниците са затворени на борда. "От оператора на летището ни подават информация, че всеки момент ще са готови и така ние не може да свалим пасажерите.", коментира Георгиев.

Междувременно пътниците не могат да се свържат вече почти 12 часа с авиопревозвача, защото телефоните на компанията не отговарят. Не получават информация и от летищата в Амстердам и София.

Останалите пътници в Холандия ще се приберат по-късно днес с полети на други авиокомпании. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама