Гриша Ганчев: ЦСКА вече е чист и няма да трепери за бъдещето си

10:40, 02 юли 16 / Спорт 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Аз моята цел съм си я постигнал. Има един чист клуб в А група, който няма да трепери всяка година дали ще вземе лиценз, кой ще ги осъди. Кой от някъде дошъл с по-скъпа боя, от тази черната, играл пет-шест минути за 300, 500, 700 хиляди евро. Те парите не са ги имали за нищо в този клуб“. Това каза в ефира на Нова тв бизнесменът и финансов благодателе на армейския клуб Гриша Ганчев.

Той определи като неприемливо стартиране на чисто в А окръжна група. „Също така в този клуб има активи, понеже тези млади футболисти след 1 година ще струват много повече пари. Какво аз повече мога да направя? Моята философия е, че отборът не може да започне от А окръжна група, при това пак с ново дружество. Къде му е историята на това дружество? Или пък да се лута във В група? Говори синдикът, че ще вземе лиценз за Б група. С какво ще вземе лиценз – със старото дружество, фалиралото? Тя взима заплата там, изпълнителният директор е на общински начала, има един г-н Иван Ченчев, дето още го водят по тетрадките, и една бременна женичка, дето е в майчинство, и още някакъв човечец. Това са. А миналата година играчите, които играха и спечелиха мачовете във В група и Купата на България, те не са дошли в нейното дружество”, обясни той.

Ние направихме паралелно такова, за да може да им плащаме заплатите, осигуровките и така нататък. Разбира се, че те не са имали договор с ПФК ЦСКА АД. Не мислете, че те са играли за едната чест, защото например сме големи хубавци – всеки работи за пари, всеки бачка за пари. Докога трябваше да продължава това? Двегодишна забрана от ФИФА, още колко дела чакат, не искам и да си помисля, да ги търся, да ги гледам… На кого е необходимо това?“, коментира Ганчев.

Бизнесменът допълни, че в момента се мисли за това кои са най-точните хора и позиции за ЦСКА: „Стойчо Стоилов може да не бъде в клуба, но ще работи за каузата „ЦСКА“. Според мен той е най-добрият мениджър в България. Работили сме дълго, цели 20 години“.

За отношенията си с Васил Божков посочи, че не води лични битки с никого. "Г-н Васил Божков не съм го чувал да каже една дума по темата ЦСКА. Някакъв директор се изявява там. Васо Пожарната, Дучето, Юли Москов и разни такива глашатаи. Те казват - Божков ще направи това, Божков ще направи друго. Ние с него няма за какво да се караме. Да се караме за едни разходи, които трябва да се дават всеки месец ли? ЦСКА е отворен проект. Да заповяда г-н Божков, толкова много работа има в ЦСКА, че си нямате представа. Трябва да се прави стадионът, трябва да се прави базата. Трябват пари за добри играчи. Трябва да се прави общежитие за ДЮШ. Това предстои да се върши в ЦСКА. Ако кажат: „ти пречиш, искаме да направим това нещо“, на секундата си взимам шапката, стига да видя, че нещо се прави".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама