Петима убити и поне 20 ранени при стрелба в сръбско кафене (обновена)

10:41, 02 юли 16 / Свят 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима души са убити при престралка в кафене в село в Северна Сърбия. Ранени са поне 20 човека, съобщи БТА.

Нападението е станало тази нощ в 01:40 часа местно време. Въоръжен мъж е влязъл в кафенето в село Зитиште край град Зренянин и открил огън по хората там.

Полицията е идентифицирала и аресатувала стрелеца. Той е 38-годишен мъж с инициали З.С. Мъжът е използвал незаконно притежавано от него автоматично оръжие. По данни на властите той е убил първо съпругата си, която е била в кафенето. След това застрелял друга жена. Последвала стрелба по останалите хора в заведението.

Седем от ранените са в много тежко състояние, като сред тях са най-малко трима непълнолетни.

Мотивите за стрелбата се изясняват. Според вътрешния министър на Сърбия е възможно да става дума за нападение от ревност. Стрелецът е влязъл а кафенето и е убил на място двама души, други трима са загинали на път за болницата. Останалите ранени на са в критично състояние и няма опасност за живота им.

Това е третата масова стрелба в Сърбия от последните години. В момента правителството се опитва да редуцира броя на нелегалните оръжия, които са останали след войната от 1990 г. като предлага възможност на притежалите на такива оръжия, както и на гранати да ги предадат в най-близкото полицейско управление. Наказания за този, който предаде оръжията няма да има.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама