С настъпването на лятната ваканция намаляват случаите на болни от варицела

11:10, 02 юли 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С настъпването на лятната ваканция намаляват случаите на болни от варицела, сочи отчет на Регионалната здравна инспекция в Русе (РЗИ). За втората десетдневка на юни регистрираните нови случаи са 34, при 59 за първите дни на месеца.

Ентероколитът продължава да върлува из детските заведения в областта. За последния отчетен период има 5 случая в детски градини различни села, а за предходния са били 4 в едно училище в Русе. Подобно е положението и с ротавирусния ентерит и ротавирусния гастроентерит. В първия описван отчет първата болест е повалила двама души, все в град Русе, а във втория другата е „направила“ същото.

През втората десетдневка на юни е регистриран един случай на вирусен хепатит. Болният е от Ветово. Преди нея обаче в Сандрово е засечен един случай на кампилобактериоза.

И в двата отчетни периода има открит по един нов болен от епидемичен паротит – в Щръклево и в детска градина в Русе.

В началото на юни лаймската борелиоза е покосила един човек в Русе.

Трайно присъствие бележи и болестта на бедността и недохранването, която беше преборена в България до преди 27 години – туберкулозата. И в двата отчетни периода са регистрирани по 2 случая, все в град Русе.

Въпреки топлото време, острите респираторни заболявания (ОРЗ) напомнят за себе си – 77,51 на 10 000 души са били те в началото на юни и 61,20 на 10 000 човека във втората му половина. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама