Километрични задръствания по граничните пунктове (обновена)

13:48, 02 юли 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Километрични задръствания са се образували по граничните пунктове към Гърция – при Кулата и Маказа, съобщи Нова тв. Шофьорите чакат часове, за да преминат.

Около 11:00 часа опашката от коли преди граничния пункт Кулата беше 2 километра. Пунктът работи на пълни обороти, но големият поток от автомобили и засиленият контрол по границата след атентата в Истанбул са причината за опашките.

След преминаването на самия пункт в т.нар. бразда между България и Гърция има още един километър опашка.

Много се чака и на Маказа. Вече няколко седмици преминаването през граничния пункт през почивните дни се оказва кошмар. Опашката там е около 3 км. 

Интензивен е трафикът в двете посоки през граничните пунктове с Турция – Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново. На пунктовете няма натрупване от чакащи превозни средства, допълват от пресцентъра на МВР. 

На българо-румънската граница,  на ГКПП – Дуранкулак, изчакващите леки автомобили както за влизане, така и за излизане от страната, са към 1.5 километра. Засилено е движението през ГКПП Видин – Дунав мост, където в посока изход изчакват около километър товарни автомобили, и през ГКПП Русе – Дунав мост.

Приблизително километър са изчакващите в посока вход леки коли на ГКПП – Калотина, на българо-сръбската граница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама