Министър Бъчварова обходи ГКПП-Илинден

15:13, 02 юли 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на вътрешните работи направи посещение на ГКПП-Илинден край Гоце Делчев.

Ресорният министър се запозна детайлно с изградените системи за видеонаблюдение и постовете за охрана на границата. Бе отчетен фактът, че теренът е пресечен и труден за наблюдение, но независимо от това са предприети всички необходими мерки за ефективно опазване на границата.

Извършват се постоянни проверки и огледи на района. Благодарение на контактния център в Промахон съществува високо ниво на взаимодействие и обмен на информация с партньорските гранични служби, информираха от МВР. 

Вътрешният министър Бъчварова направи обход на граничната зона до 110 гранична пирамида в района на село Нова Ловча.

Министър Бъчварова бе посрещната и в Полицейското управление в Хаджидимово, където се запозна с условията, при които работят подчинените й. 

В хода на разговорите бяха обсъдени актуалната оперативна обстановки и предприетите мерки по противодействие на престъпността. 

Полицаите споделиха различните направления, по които работят. Основен акцент в работата им е ефективното противодействие на трафика на мигранти и на наркотични вещества-доходоносен бизнес, към който извършителите правят опити да се насочат, след успешните действия на държавата за пресичане на контрабандата с акцизни стоки.

Униформените декларираха, че сред приоритетните насоки на дейност е активната работа срещу засаждането на наркокултури и последващото разпространение на наркопродукцията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама